Ağma aşağı ağma yukarı
Bizim köyde görmeyene ağma denirdi. Eski dönemden kalan bir alışkanlık. Ben Manisa Akhisarın Kocakağan köyünde doğdum. Aileme mutluluk değil acı getirdim. Babamın isyanı engelli çocuklar önce inkar edilir sonra neden ben denir.
Dernekler ve diğer topluluklar önemlidir. Çocuk ve aile körler okuluna derneğe ve her hangi bir engelli topluluğuna girdiğinde sadece kendi çocuğunun engelli olmadığını görür. O yüzden babamda neden ben demiş herkesin çocukları sağlamken benimki niye görmüyor demiş. Güzel tarafı şu benim babam beni yok saymamış hep omzunda gezdirmiş ve kendi eliyle beslemiş ağma aşağı ağma yukarı derken uzun elbiseyle bol bol oynadım.
Mısdık ve Emrullah en iyi iki arkadaşımdı. Gezer oynardık hatta köyden kaçma teşebbüsümüz olmuştu. O günlerden beri öğrenme, araştırma ve farklı yerlere gitme isteğim hep olmuştur. Köyün ötesinde ne var neler var hep merak etmişimdir.
Güzel bir çocukluk geçirdim. Teyzemin oğulları amcamın kızları beni paylaşamazlardı. Hiç dışlanmadım bunda köyümüzde görmeyenlerin çok olmasıda faktördür. Küçük harman benim çocukluğumun en güzel anları küçük harman dediğimiz köy dışındaki düzlüktür. Tıkır tıkır arabam halamın kocası Mehmet dayım tahtadan ön ve arkasında iki dingil dört tekerleğiyle bir araba yapmıştı. Yukarı kadar ben arabayı taşırdım sonra arabayla yuvarlana yuvarlana küçük harmanda oynardım. Hey gidi günler hey..
Önemli duyuru ve haberler hakkında mail almak için kaydolun
© Salih Arıkan Tüm Hakları Saklıdır. Yazılım ve Tasarım Mek Tasarım