Köyümüz
Ben Manisa Akhisarın kocakağan köyünde doğdum. Köyümüz nereden geldi tam olarak bilemiyorum. Körler köyü. Bizim köyde ve köyden koparak farklıyerlere yerleşenlerde körlük var. Dna'dan mı yada farklı nedenleri var mıdır bilinmez. Lafta paşayı handa öldürmüşler bizimkilere sorunca Osmanlı devleti biz görmedik denilmiş. Onlarda siz hiç görmeyin denilmiş iki yüz yıl önce bu köye yerleşmişiz.
Körlerin intiharı
İlki hüseyin abimiz dayımız yani bizim büyüğümüz. Körleri toplumumuz cinsiyetsiz olarak görüyor. Köyde bir adam ölüyor. Hüseyin abi o kadınla evlenmek istiyor. Köylüler itiraz ediyor. Uzun süren tartışmalar sonunda hüseyin abimiz intihar ediyor. Dedem çok akıllı biri olduğunu anlatırdı. Köye gelen nüfus memuruna "Sen köyü sayma kim nerede oturuyor ben sana tek tek anlatırım" demiş. İkinci intihar Mustafa dayı köylülerin ifadesiyle Efe dayı oda Hüseyin abi gibi okumamış evlenememiş ve yardımlarla yaşamıştı. İkiside birbirinden yetenekli. Benim korkum üçüncü inthar eden olur muyum o yüzden gönlümü farklı uğraşılarla oyalıyorum okuyor dinliyorum.
İbrahim abimin sesi güzelmiş İzmir radyosuna götürmüşler. Oradakilerde bu türkücü olamaz önce körler okuluna gitsin demişler. O Gaziantep mezunu. Sonrasında Abdül amcam ve ben körler okuluna gittim.
Dilekçe
2001 yılında sağlık bakanlığına dilekçe yazdım körlüğün çokluğu araştırılsın onlarda "mış gibi" araştırma yaptılar. Ben bu konunun takipçisiyim. Bir gün gelecek körlük nedenleri araştırılacak...
Önemli duyuru ve haberler hakkında mail almak için kaydolun
© Salih Arıkan Tüm Hakları Saklıdır. Yazılım ve Tasarım Mek Tasarım